Jul 2014

Flytten av ett hus

Till slut var hela huset nere och en timmerbil trasslade sig in i skogen. Fint och försiktigt plockade den upp alla stockarna och körde hem alltihop till vår gård. Det var skönt att se den åka iväg. Det var nästan lite svårt att förstå att vi verkligen hade lyckats med att ta ner hela huset. I ett och halvt år hade vi varit där på helger och plockat ner insidan. Sedan tog det fem regniga veckor sommaren 2012 att plocka ned taket och timret.

Vi hade gjort det mesta själva men också fått hjälp av släkt och vänner. Nu finns det knappt ett spår längre av huset på dess gamla plats. Några stora stenar från bakugnens murstock är allt som vittnar om att det för bara några år sedan stod ett hus på platsen. Gräs och sly har snabbt tagit över.

Äntligen var huset hemma på sin nya plats. Vi vinterförvarade timret luftigt uppstaplat under en kraftig presenning som vi byggde som ett litet skjul där vinden kunde blåsa igenom men ändå skyddat för regn och snö. Fönster, dörrar, vedspis, lerklining, murtegel, taktegel, förvarar vi i lagården som nu är sprängfylld av byggnadsmaterial totalt nästan 150 ton.

bildspel 132 kopia

bildspel 56 kopia

bildspel 50 kopia (kopia)


bildspel 63 kopia

bildspel 80 kopiabildspel 95 kopia 2

bildspel 170 kopia